U srcu Beograda, u zgradi Krsmanovićeve zadužbine, na Terazijama 34, smešten je jedinstven ugostiteljski koncept u gradu. Zamišljen kao „triptih“, ovaj koncept objedinjuje tri prostora: restoran tradicionalne srpske kuhinje, internacionalni restoran i letnju baštu.

Ideja je bila da napravimo mesto koje će biti oaza za istinske gurmane, gde će se uz „čašicu” razgovora opuštati u ambijentu bogatom detaljima koji su svedočanstvo bogate istorije našeg naroda.

Restoran „Kod Dvoglavog Orla” je pravi izbor za sve one koji bar na trenutak žele da pobegnu od gradske gužve i opuste se u intimnoj i prijatnoj atmosferi. Detalji čine suštinu jednog mesta, upravo zato smo puno pažnje posvetili svakom od njih i na taj način stvorili prostor koji odiše jedinstvenošću. Dvoglavi orao je centralni simbol u srpskoj heraldici već vekovima. Ovaj motiv preuzet je iz vizantijske amblematske tradicije. U vreme velikog Dušanovog carstva, simbol se mogao videti na njegovom grbu, objektima i državnim dokumentima.

Spomenik kulture

Bogata srpska srednjovekovna tradicija, poslužila nam je, kao glavna inspiracija i njom vođeni, napravili smo nešto drugačije. Ono što je posebno interesantno je burna istorija zdanja u kome se restoran „Kod Dvoglavog Orla” nalazi. Zgrada je urađena 1885. godine po planovima čuvenog arhitekte Jovana Ilkića, u stilu akademizma. Braća Krsmanović, kuću su kupila 1898. godine. Aleksa Krsmanović ju je zajedno sa imanjem zaveštao srpskom narodu. Kralj Aleksandar I Karađorđević na ovom mestu potpisao je deklaraciju kojom je proglašeno ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca i stvorena Kraljevina SHS.

U svakom kutku naše oaze kulinarskih čarolija, nalaze se prava mala umetnička dela, koja vam kazuju priče o prohujalim vremenima i slavnoj istoriji srpskog naroda. Nudimo vam vrhunsku uslugu i sjajnu atmosferu.

Očekujemo vas!